Pirkanmaasta tasa-arvon edelläkävijä

Tiedote
Pirkanmaan Vasemmisto 21.4.2018
Julkaisuvapaa heti

Uuden maakunnan ykköstavoite pitää olla pirkanmaalaisten yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin palveluihin. Piirikokouksen viikonloppuna Lempäälässä pitänyt Pirkanmaan vasemmistoliitto linjasi maakuntavaalitavoitteensa.

Pirkanmaan vasemmisto on tiivistänyt maakuntavaalikärkensä kolmeen teemaan. Sosiaali- ja terveyspalveluissa vasemmisto korostaa palveluiden yhteensovittamista, sosiaalityön vahvistamista, laadukkaita lähipalveluita ja asiakasmaksujen poistoa.

Ympäristön ja kaavoituksen osalta puolueen kärkiteema on ympäristöystävällinen kaavoitus, kohtuuhintainen asuminen, uusiutuva energia ja sujuva joukkoliikenne. Tavoitteena on hiilineutraali Pirkanmaa.

– Haluamme Pirkanmaasta tasa-arvon edelläkävijän, kasvavan työllisyyden, monipuolisen osaamisen ja rikkaan kulttuurielämän keskuksen, sanoo piirin työllisyyspoliittista ohjelmatyöryhmää vetävä Niko Vallenius.

Pirkanmaan vasemmisto haluaa parantaa maakunnan työllisyyttä, helpottaa yritysten perustamista ja kehittämistä sekä uudistaa työvoimapalveluita aidosti asiakaslähtöisiksi. Maahanmuuttajien kotouttamispalveluiden riittävät resurssit on turvattava.

Vasemmiston mielestä hallituksen kaavailut tulevan maakunnan palvelutuotannosta ovat liian markkinaehtoisia, mikä rajoittaa demokratiaa ja nostaa kustannuksia.

Piirikokous esitti huolensa myös maakunnan velvoitteiden rahoittamisesta:

– Hallituksen esitys maakuntien tulevaksi rahoitusmalliksi on verotusoikeuden puuttumisen osalta torso. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö maakunnan tulevien päättäjien tulevilla valinnoilla olisi merkitystä, piirin puheenjohtaja Marja-Leena Torkki toteaa.

– On tärkeää, että asiakasmaksujen korotuksilla ei pyritä korjaamaan maakunnan budjettia, koska jo nyt THL:n tutkimuksen mukaan arviolta 55 000 ihmisellä asiakasmaksut ja omavastuut vievät yli 40 prosenttia käytettävissä olevista tuloista.

Vasemmisto jatkaa maakuntavaaleihin valmistautumista. Piirin tavoitteena on täysi 118 ehdokkaan lista, jo nyt ehdokkaita on löytynyt noin puolet.

Kokonaisuudessaan Pirkanmaan Vasemmisto korostaa maakuntauudistuksen merkitystä demokratian laajentamisessa. Maakunnan asukkaille on taattava uudistuksessa laajat ja todelliset osallisuuden mahdollisuudet.

Lisätietoja:

Marja-Leena Torkki
Puh. 050 400 7787
marjaleenatorkki [at] gmail [dot] com

Aaron Kallinen
Puh. 044 206 3332
aaron [dot] kallinen [at] vasemmistoliitto [dot] fi