Tunnin juna Tampereelta Helsinkiin on koko maan etu

Tiedote
Pirkanmaan Vasemmisto

Pirkanmaan vasemmisto evästää hallitusneuvottelijoita: Tunnin juna Tampereelta Helsinkiin on koko maan etu

Pirkanmaan vasemmisto evästää hallitusneuvottelijoita, että nopeampi junayhteys Tampere-Helsinki -välillä tulisi olla tulevien liikennehankkeiden kärjessä. Tunnin junayhteys kaupunkien välillä palvelisi niin eteläisen Suomen kasvukäytävää kuin laajasti muuta maata.

Päärata ulottuu Helsingistä Tampereen kautta Seinäjoelle ja siitä eteenpäin Kokkolan kautta Ouluun. Pääradan yhteys on tärkeä myös Porin, Vaasan ja Jyväskylän junayhteyksille. Tunnin junayhteys Tampereelta Helsinkiin palvelisikin laajasti koko maata.

  • Nopea junayhteys mahdollistaa työssäkäyntialueiden laajentumisen. Työntekijät voisivat nykyistä helpommin liikkua kaupunkiseutujen välillä ja tehdä matkan ajan töitä läppärillä junassa.
  • Alueiden välisen työmatkaliikenteen helpottaminen mahdollistaisi muuttoliikkeen nykyistä tasaisemman jakautumisen, piirijärjestö toteaa.

Helsinki-Tampere -välillä matkustaa 4,5-6,6 miljoonaa matkustajaa vuodessa ja määrä tulee tulevaisuudessa kasvamaan.

Elinkeinoelämälle liikenneyhteydet ovat elinehto. Nopea yhteys lisää alueiden houkuttelevuutta yritysten sijaintipaikkoina. Suuret yritykset vaativatkin usein toimintapaikkakunnilleen sujuvaa lentoliikennettä, joita kaupungit ovat tukeneet taloudellisesti.

  • Ideaalitilanne olisi, että nopea junayhteys kulkisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta, jolloin lentomatkustajat voisivat vaihtaa kätevästi junaan.

Piirijärjestö kiirehtiikin ratahankkeen rahoituksen järjestämistä:

  • Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii kotimaanliikenteen siirtoa lentoliikenteestä raiteille, joten Helsinki-Tampere -välin nopeuttaminen ei voi odottaa vuosikausia.

Yksi kommentti to “Tunnin juna Tampereelta Helsinkiin on koko maan etu”

  1. Jari-Matti Välkkynen

    Toivottavasti Varsinais-Suomen vas piiri ei esitä ja aja tunnin junaa turusta-helsinkiin. Olisi järjejötn ja kallis hanke.
    Terv. J Välkkynen Salo