Koh­tuu­hin­tais­ta asun­to­tuo­tan­toa tar­vi­taan ko­ko Pir­kan­maan alu­eel­la

Pirkanmaan vasemmisto vaatii lisää kohtuuhintaista asuntotuotantoa koko Pirkanmaalle. Piirijärjestön mukaan nyt tarvitaan tasapuolista aluekehittämistä ja alueiden eriarvoistumiskehityksen pysäyttämistä.

Tuoreen Kalevi Sorsa -säätiön tutkimuksen mukaan hyvinvointi jakautuu Suomessa niin, että hyvinvoivimpia alueita ovat pääkaupunkiseutu ja suurten kaupunkien kehyskunnat. Vastaavasti Tampereen kaltaisissa maakuntakeskuksissa on myös syrjäytymisen riskiä.

Piirijärjestö on huolissaan Pirkanmaan sisäisistä hyvinvointieroista ja vaatii tasapuolista aluekehittämistä.

  • Kaikkiin kuntiin täytyy tulla tasapuolisesti erilaista asuntokantaa. Kohtuuhintainen asuntotuotanto ei saa rajoittua Tampereelle, vaan myös koko Pirkanmaalla on tuotettava kohtuuhintaisia asuntoja vähintään 25 % asuntotuotannosta, kuten voimassa oleva Tampereen seudun MAL-sopimus edellyttää, piirijärjestö vaatii.
  • Kohtuuhintaisen asuntotuotannon on kuuluttava poikkileikkaavasti kaikkien uusien asuinalueiden kaavoitukseen. Myös halutuille alueille on kaavoitettava vähintään neljännes kohtuuhintaisia asuntoja. Vastaavasti ei pidä luoda alueita, joissa on ainoastaan vuokra-asuntoja.

Artikkelikuva: Kuvan Ranta-Tampella 20170801 on ottanut Haltiamieli ja hän on julkaissut sen Wikimedia Commons-yhteisössä lisenssillä CC BY-SA 4.0.