Coxan ja Sy­dän­sai­raa­lan jat­ko tur­vat­ta­va so­te-uu­dis­tuk­ses­sa

Pirkanmaan vasemmistoliitto vaatii, että hyviä terveyspalveluita tarjoavien Coxan ja Sydänsairaalan palvelutuotanto on turvattava myös sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Uudistuksen lakiesitystä on muutettava niin, ettei hyväksi havaittu ja kustannustehokas hoito huku hallinnollisten kiemuroiden alle.

Coxa on Suomen johtava tekonivelsairaala, joka on kansainvälisestikin verrattuna hyvätasoinen ja jonne potilaat haluavat hakeutua myös muualta Suomesta. Myös Sydänsairaala ja Fimlab tarjoavat huippulaadukasta palvelua.

  • Hallituksen sote-uudistuksen lähtökohta tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita julkisen sektorin työnä on kannatettava. Edellisen hallituksen pakkoyhtiöittämisestä ei kuitenkaan pidä mennä toiseen ääripäähän, vaan toimiviksi osoittautuneille ratkaisuille on annettava tilaa, toteaa piirihallitus.

Piirihallitus pitää tärkeänä, että myös Pirkanmaan ulkopuolella on mahdollista saada esimerkiksi kansainvälisesti korkeatasoista tekonivelosaamista Coxan kautta.

  • Väestön ikääntyessä tekonivelleikkauksien määrä kasvaa. Paras mahdollinen hoito parantaa ikäihmisten hyvinvointia. Coxan ja Sydänsairaalan kaltaisia huippuyksiköitä ei voi perustaa tyhjästä hallinnollisilla päätöksillä, joten siksikin niiden toiminnan estäminen olisi vaarallista, piirihallitus toteaa.