Pirkanmaan vasemmisto esittää vastuuta joukkoliikenteestä maakunnalle

Pirkanmaan vasemmisto esittää vastuuta joukkoliikenteestä maakunnalle

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Juho Kautto  puhui Pirkanmaan Vasemmistoliiton piirikokouksessa Akaassa lauantaina. Kautto moitti Sipilän hallitusta aikeista romuttaa sopimusyhteiskunta.

– Toivon, etteivät pääministeri Sipilän mainitsemat ”rakenteelliset uudistukset” työllisyyden hoidossa tarkoita edelleen työttömien tilanteen vaikeuttamista. Työttömien ahdinkoa on lisätty nykyisen hallituksen toimesta historiallisesti. Ansiosidonnaista on lyhennetty sadalla päivällä, karenssiaikaa pidennetty, työn vastaanottamista tiukennettu ja niin edelleen. Kaiken kukkuraksi peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea on leikattu, kuten muitakin kansaneläkkeisiin sidottuja etuuksia. Tämä on tehty aikana, jolloin johtajien ansiot ovat kehittyneet huimasti. Onkin aika keskittyä työllistymisen parantamiseen muilla keinoin, kuin työttömien ja muiden pienituloisten etuuksia heikentämällä, totesi Kautto.

Kautto ennakoi syksyn liittokierroksesta tulevan vaikean.

– Elinkeinoelämän keskusliitto on sanonut irti keskeiset keskusjärjestöjen väliset sopimukset. Näillä sopimuksilla on turvattu omalta osaltaan rauha työmarkkinoilla kymmeniä vuosia. Samoin EK on ilmoittanut, että keskitettyjen sopimusratkaisujen aika on ohi. Näitä toimia EK ei olisi tehnyt, ellei sillä olisi näin myötämielinen hallitus omille tavoitteilleen.

Kautto kiitti puheessaan vasemmistoliiton aktiiveja hyvästä vaalityöstä ja totesi olevansa  tyytyväinen kuntavaalien tulokseen.
Juho Kauton puhe on julkaistu kokonaisuudessaan Pirkanmaan vasemmistoliiton verkkosivulla

Myös Pirkanmaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Sinikka Torkkola iloitsi hyvästä kuntavaalituloksesta ja kiitti aktiiveja vaalityöstä:
– Kuntavaalit käänsivät vasemmistoliiton kannatuksen nousuun. Pirkanmaalla kannatuksemme nousi edellisistä kuntavaaleista melkein prosenttiyksikön, 0,8 prosenttia. Eduskuntavaaleista kannatus nousi kaksi prosenttiyksikköä.

Torkkola piti menestyksen avaimena hyvää ehdokasasettelussa. Ehdokkaita oli 335, vain 10 vähemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa.  

Sinikka Torkkolan avauspuhe on luettavissa Torkkolan verkkosivulla.

Aito ja kattava joukkoliikenne Pirkanmaalle

Pirkanmaan vasemmistoliiton piirikokous osoitti tukensa ammattiosastojen järjestämälle mielenilmaukselle sekä vaati aitoa ja kattavaa joukkoliikennettä Pirkanmaalle.

Kannanotossaan piirijärjestö toteaa, etteivät  EU:n määräykset pakota kilpailuttamiseen, jos palvelujen hankinta noudattaa tasapuolisuutta ja palvelee kansalaisia. Piirikokous esittääkin, että tulevaa maakuntahallintoa järkeistetää muun muassa liittämällä paikallinen joukkoliikenne uuden maakuntahallinnon alaiseksi.

– Haluamme, että tulevaisuudessa maakuntahallinto huolehtii pääosaltaan joukkoliikennepalveluista ja luo edellytykset joukkoliikenteen toimivuudelle ja kattavuudelle koko Pirkanmaalla niin teillä kuin raiteilla, todetaan piirikokouksen kannanotosssa.

Aito ja kattava joukkoliikenne Pirkanmaalle -kannanotto on luettavissa kokonaisuudessaan Pirkanmaan Vasemmistoliiton verkkosivulla.

Kannanotossaan Pirkanmaan Vasemmistoliitto tukee Metalliliiton ja TEAMin ammattiosastojen mielenilmausta, joka järjestettiin 20.-21.4.2017 Juha Sipilän hallituksen porvarillista politiikkaa vastaan.

– Hallitus on ryhtynyt työnantajien äänitorveksi. Hallitus hyökkää työntekijöiden vastaan heikentämällä työntekijöiden oikeuksia ja toimeentuloa. Myös työttömiä kohdellaan kaltoin heikentämällä heidän toimentuloaan. Työttömyys on hallituksen mielestä työttömien omaa syytä, josta heitä voi rangaista, todetaan piirikokouksen kannanotossa.

Pirkanmaan vasemmisto tukee ammattiosaston mielenilmausta -kannanotto on luettavissa kokonaisuudessaan Pirkanmaan Vasemmistoliiton verkkosivulla.

 

Lisätietoja

Puheenjohtaja Sinikka Torkkola, p. 0445252736

Toiminnanjohtaja Jukka KInos, p. 040-7431153