Piirihallitus tapasi Lempäälän vasemmistoa

Pirkanmaan Vasemmistoliiton piirihallitus Lempäälässä. Kuvassa takarivissä vasemmalta: Milla Jurva, Tuula Linnusmäki, Hannele Lehikoinen, SatU Kosola ja Risto. Viitanen. Keskella vasemmalta Kiti Neuvonen, Veijo Laitinen ja Leena Saarela. Edessä Riku Floman. Kuva: Sinikka Torkkola.

Pirkanmaan Vasemmistoliiton piirihallitus Lempäälässä. Kuvassa takarivissä vasemmalta: Milla Jurva, Tuula Linnusmäki, Hannele Lehikoinen, Satu Kosola ja Risto. Viitanen. Keskella vasemmalta: Kiti Neuvonen, Veijo Laitinen ja Leena Saarela. Edessä Riku Floman. Kuvasta puuttuu vierailulle myös osallistunut Vilho Ponkiniemi. Kuva: Sinikka Torkkola.

 

Lempäälän vasemmisto valmistautuminen tuleviin kuntavaaleihihin on hyvässä  vauhdissa. Tämä tuli ilmi, kun Pirkanmaan vasemmiston piirihallitus kokousti ja tapasi vasemmiston aktiiveja Lempäälässä. Lempääläisten kuulumisia olivat kertomassa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riku Floman, kunnanvaltuutettu ja kunnallisjärjestön sihteeri Hannele Lehikoinen, varapuheenjohtaja Satu Kosola sekä piirihallituksen  jäsen Tuula Linnusmäki.

Keskustelussa pohdittiin erityisesti Lempäälän kunnan uutta päätöksenteon toimintatapaa, jossa valtuusto päättää vain talousarvion kehykset. Kehyksen sisällöstä päätökset tehdään lautakunnissa. Lautakuntien päätöksentekovallan lisääminen saattaa lisätä valmistelevien viranhaltijoiden valtaa. Kuntalaisten ja tiedotusvälineiden tiedonsaannin näkökulmasta ongelmallista on myös se, etteivät lautakuntien kokoukset ole julkisia eivätkä kuntalaiset voi seurata, miten päätökset tehdään.

Kokouksessa aloitettiin myös piirin toimintasuunnitelmien valmistelu. Tulevassa syyspiirikokouksessa päätetään toimintasuunnitelma sekä vuodelle 2017 että vuosille 2017-2020.  Toimintasuunnitelmien lähtökohta on piirijärjestön tavoitteet, joista piirihallitus päätti syyskuun kokouksessaan.

Pirkanmaan vasemmiston tavoitteet vuosille 2017 – 2020:

  • 100 uutta jäsentä vuodessa 2020 mennessä
  • Yli yhden prosenttiyksikön kannatuksen lisäys vaaleissa
  • Pirkanmaan vasemmiston on vahva ja toimintakykyinen ja se tunnetaan Pirkanmaan asiantuntijana
  • Pirkanmaan vasemmisto on yhteiskunnallisen keskustelun käynnistäjä
  • Pirkanmaan vasemmisto tuntee toiminta-alueensa ja sen muutossuunnat  
  • Pirkanmaan vasemmiston talous on kestävällä pohjalla ja sen henkilöstöresurssit ovat tehokkaasti käytössä