Jäsenkirje 6: aktiivista syksyä, tervetuloa piirikokoukseen, kesämökkikin myynnissä

10.10.2017

Hyvät Pirkanmaan Vasemmistoliiton jäsenet

Politiikan syksy on alkanut tiiviisti ja meillä vasemmistolaisilla on paljon tehtävää yrittäessämme pitää kiinni kansalaisten oikeuksista riittäviin hyvinvointipalveluihin. Sipilän porvarihallitus ei päästä meitä helpolla. Sitkeyttä vasemmistolaiseen vaikuttamistyöhön, sitä tarvitaan nyt.

Aihetta iloonkin on. Vasemmistoliiton kannatusluvut ovat hitaassa mutta varmassa noususuunnassa. Myös jäsenmäärä on hyvässä kasvussa, Pirkanmaallakin on kuluvan vuoden aikana tullut yli sata uutta jäsentä.

Voimme myös iloita ICANin eli Kansainvälinen kampanja ydinaseiden lopettamiseksi -järjestön saamasta Nobelin rauhanpalkinnosta. Aktiivinen rauhantyö on ollut aina osa vasemmistolaista liikettä. Suomen linjassa sen sijaan on tapahtunut valitettava muutos. On häpeällistä, että Suomi ei liity ydinaseet kieltävään sopimukseen. Lue lisää aiheesta Vasen Kaistasssa julkaistusta Cai Melakosken jutusta: Onnea ICAN, risuja Suomi.

Ylävitosessa on tilaa kokoontua

Ylävitosessa voi pitää isojakin kokouksia. Kuva: Markku Uusiniemi.

Ylävitosessa voi pitää isojakin kokouksia. Kuva: Markku Uusiniemi.

Piirijärjestö on muuttanut uusiin tiloihin. Taloa on vanha tuttu Keskustalo Näsilinnankatu 22:ssa. Uusi huoneisto, johon muutimme yhdessä Hämeen pioneerien, Vasemmistonuorten, Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön eli Tampereen vasemmiston ja KSL:n aluetoimiston kanssa on A-rapun viidennessä kerroksessa. Viidennestä kerroksesta (ja voitontahdosta) tulee myös uuden tilan kutsumanimi Ylävitonen.

Toimistotilojen lisäksi huoneistossa on kaksi kokoustilaa. Kokoustiloissa voivat järjestää kokouksia ja muita tapahtumia myös puolueosastot ja muut toimintaryhmät. Tilojen varauksista ja muista käytännöistä saa lisätietoja tällä hetkellä toimistonhoitaja Tiina Jalavalta (pirkanmaanvas AT pirkanmaanvas.fi, p. 050 443 4164. Tulevaisuudessa tilojen varauksessa ja vuokrauksessa on tarkoitus siirtyä sähköiseen järjestelmään.

Ylävitosessa on myös runsaasti ikkunatilaa, jonne mahtuu runsaasti huonekasveja. Jos sinulla on kodittomaksi jääneitä huonekasveja, niin Ylävitosen ikkunalaudalla on niille tilaa.

Tervetuloa piirikokoukseen, maakuntatapaamisiin ja muihin tapahtumiin

Ylävitosta pääsee katsomaan jo lauantaina 11. marraskuuta klo 10.30, jolloin puimme Pirkanmaan maakunnan tulevaisuutta ja mietimme, miten sitä muuttaisimme paremmaksi. Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Sarkkinen puhuu maakuntauudistuksen etenemisestä, emeritakansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukonen puolestaa kertoo, miten kansalaisia voi auttaa. Tilaisuuden ohjelma on Vasen Kaistan kalenterissa.

Kahvi- ja ruokatarjoilun järjestämiseksi ennakkoilmoittautumiset viimeistään 6.11.2017 tällä lomakkeella 

Pirkanmaan Vasemmistoliiton syyspiirikokous pidetään myös uudessa yhteistoimistossa Ylävitosessa  lauantaina 25.11.2017 klo 11 alkaen. Piirikokouksissa kaikilla piirijärjestön jäsenillä on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus. Poliittisen tilannekatsauksen kokouksessa pitää kansanedustaja Anna Kontula. Kokouksessa hyväksytään piirijärjestön toimintasuunnitelma, talousarvio sekä valitaan piirijärjestön johto. Puolueosastoja on pyydetty tekemään esityksiä piirihallituksen jäsenistä. Jos olet kiinnostunut toimimisesta piirihallituksessa, ole hyvä ja kerro asiasta puolueosastollesi tai ole suoraan yhteydessä minuun. Kokouksen asiakirjat julkaistaan piirijärjestön verkkosivulla kokousta edeltävällä viikolla.

Tiedoksenne myös, että Tampereelta lähtöisin olevan, nykyisin Berliinissä asuva elokuvaohjaaja Kirsi Marie Liimataisen elokuva Toveri, missä olet nyt? saa Suomen ensi-iltansa 5.11.2017. Lisää elokuvasta Vasen Kaistan  Missä olet toveri? ja Kansan Uutisten jutuissa  Menneisyydestä ei saa vaieta.

Kaksi kesämökkiä myynnissä Ylöjärven Pikku-Otavan saaressa

Ykkösmökki
mökki1

Kalustamattoman mökin hinta on 13 000 euroa.

Vasemmistolaisten järjestöjen yhteistyöjärjestön Järjestöyhdistyksen omistamat mökit ovat myynnissä. Mökit kuuluvat Ylöjärven Pikku-Otavan saaressa sijaitsevaan Kesäkoti-yhteisöön, joka toimii samaan tapaan kuin siirtolapuutarhayhdis-tykset. 

 Mökkiläiset maksavat vuosittain saarimaksun, joka on tällä hetkellä 550 euroa vuodessa. Saarimaksulla maksetaan saaren maa-alueen vuokra ja ylläpidetään saaren ruokalaa ja muuta toimintaa. Keväisin ja syksyisin on talkoot, joilla kunnostetaan saaren yhteisiä rakennuksia, kuten yhteistaloa, ruokalaa ja saunaa.

Hyväkuntoisia hirsimökkejä on myynnissä kaksi. Kalustetun mökin hinta on 14 000 euroa, kalustamattoman 13 000 euroa. Kummassakin mökissä on nukkumaparvi sekä kamiina. Mökeiltä on matkaa rantaan puolisen kilometriä. Rannassa on sauna, venevalkama, uimapaikat sekä yhteistalo.

Kesäkodista voi lukea lisää Vasen Kaistalla julkaistusta Airi Karjalaisen  jutusta 75 suvea: Työväen kesäkoti! 

Kiitos tuesta

Kiitos tuestanne tuleviin maakuntavaaleihin. Tällä hetkellä yksityishenkilöiltä on tullut maakuntavaaleihin suunnattua ylimääräistä jäsenmaksua yli 1300 euroa. Ylimääräisen jäsenmaksua voi edelleen maksaa suoraa piirijärjestön tilille, FI50 1146 3001 0793 07. Kiitos tuesta jo etukäteen.

Aurinkoista elokuuta, tapaamisiin

 

Sinikka

 

Sinikka Torkkola
Puheenjohtaja
Pirkanmaan Vasemmistoliitto
s.torkkola ATgmail.com
p.044-5252736

Pirkanmaan Vasemmistoliitto Näsilinnankatu 22 A  5. krs 33200 Tampere
pirkanmaanvas AT pirkanmaanvas.fi
FB-sivu
Verkkosivut