Jäsenkirje 1/2018: Kohti vaaleja

Hyvät Pirkanmaan Vasemmistoliiton jäsenet

Presidentinvaaleista on hiljalleen toivuttu, kun edessä siintää jo vaalimaraton, joka alkaa lokakuussa maakuntavaaleilla ja jatkuu keväällä eduskuntavaaleilla ja eurovaaleilla. Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen tuleva suunta. Vaaleissa on käännettävä maamme suunta oikeistolaisesta leikkauspolitiikasta kohti sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, ekologisen kestävyyden ja inhimillisyyden rakentamista.

Tässä työssä tarvitaan kaikkia. Maakuntavaalit ovat eduskuntavaalien esivaalit, ja niiden ehdokashankinta on parhaillaan käynnissä. Maakuntavaaleihin on tärkeää saada täysi 118 ehdokkaan lista, joka on alueellisesti ja muutenkin tasapainoinen ja edustava. Mukaan mahtuu niin vanhoja konkareita kuin uusia tekijöitä niin Tampereelta kuin muualtakin maakunnasta.

Jos olet kiinnostunut ehdokkuudesta maakuntavaaleissa, tai tiedät jonkun hyvän ehdokkaan, ota yhteyttä. Piirin verkkosivuilla löytyy yhteydenottolomake ja tulostettava kaavake, joilla voi ilmaista kiinnostuksensa ehdokkuutta kohtaan.

Piiri järjestää maakuntavaalityöpajan sunnuntaina 25.3. klo 10.30–16.30 Ylävitosessa (Näsilinnankatu 22 A 27, Tampere). Ilmoittaudu 19.3. mennessä ja tule mukaan ideoimaan vaalikampanjaa. Ohjelmatyöhön etsitään myös tekijöitä – tule mukaan ja ilmoittaudu teemoittaisten työryhmien vetäjille:

Ohjelmatyöryhmät:

 

Tervetuloa kevätpiirikokoukseen 21.4.

Tervetuloa kevätpiirikokoukseen lauantaina 21.4. klo 11–16 Lempäälään Kuljun työväentalolle (osoite Tampereentie 290, 37560 Lempäälä). Kevätkokouksessa käsitellään ajankohtaista poliittista tilannetta, päätetään vaaliteemoista maakuntavaaleihin sekä käsitellään edellisen vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus.

Ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta puhuu kokouksessa kansanedustajamme Anna Kontula.

Piirin kokouksiin ovat tervetulleita osallistumaan äänivaltaisina kokousedustajina kaikki vasemmistoliiton jäsenet, jotka kuuluvat johonkin Pirkanmaan alueen puolueosastoon, tai ovat kunnallisjärjestön tai piirijärjestön suoria henkilöjäseniä.

 

Tulevia tapahtumia

Piirin kevään tapahtumakalenteri sisältää monenlaisia menoja. Lauantaina 17.3. klo 13 kokoonnutaan Ylävitoseen kuulemaan rakenteellisesta korruptiosta kunnista, tilaisuuden vieraana on SAK:n ekonomisti Erkki Laukkanen. Sunnuntaina 25.3. on maakuntavaalityöpaja ja lauantaina 7.4. klo 10 perehdytään WordPress-julkaisujärjestelmän saloihin Metalli 7:n toimistossa.

  • Rakenteellinen korruptio kunnissa la 17.3. klo 13-16 Ylävitosessa
  • Maakuntavaalien työpajat su 25.3. klo 10.30-16.30 Ylävitosessa – ilmoittautuminen 19.3. mennessä
  • WordPress-koulutus la 7.4. klo 10 Ylävitosessa – ilmoittautuminen 2.4. mennessä
  • Pirkanmaan Vasemmiston kevätpiirikokous la 21.4. klo 11 Kuljun työväentalolla Lempäälässä
  • Maanantaisin Tampereen valtuustokatsomo Ylävitosessa (19.3., 23.4., 21.5., 18.6.)

Tulossa on lisäksi ainakin säännöllisesti kokoontuva netti- ja sometyöpaja, johon voi tulla opettelemaan ja laittamaan niin ehdokkaiden kuin osastojenkin nettisivut ja sometilit yhdessä kuntoon. Seuraa piirin verkkosivuja, Facebook-sivuja ja Vasen Kaistan tapahtumakalenteria, niin pysyt ajan tasalla tapahtumista.

 

Vasemmistoristeilylle ehtii vielä

Kesän iloiseen vasemmistotapaamiseen Silja Europalla 18.–19.8. ehtii vielä. Laivalla on ohjelmaa koko perheelle. Tarjolla on niin politiikkaa kuin viihdettäkin, esiintyjinä mm. Vuokko Hovatta ja Paleface. Katso risteilyohjelma täältä ja varaa matkasi Matkavekan sivuilta.

Lisätietoa risteilystä, kuljetuksista ja yhteisvarauksista Matkavekalta (puh. 020 120 4000) tai toiminnanjohtaja Aaron Kalliselta (puh. 044 206 3332, aaron [dot] kallinen [at] vasemmistoliitto [dot] fi).

Pirkanmaan vasemmiston puolesta

Puheenjohtaja
Marja-Leena Torkki
marjaleenatorkki [at] gmail [dot] com

Toiminnanjohtaja
Aaron Kallinen
aaron [dot] kallinen [at] vasemmistoliitto [dot] fi